Kako mogu da znam da li je moja koža osetljiva?

Osetljiva koža je veoma česta pojava uglavnom kod žena, ali takođe se javlja i kod muške populacije. Do 79% žena pati od znakova osetljive kože koji mogu izazvati neprijatan osećaj na koži. Neki od subjektivnih simptoma uključuju svrab, osećaj vreline, zatezanje kože, peckanje, a pojavljuju se i vidljivi znaci kao što su crvenilo i suve ljuspice. Mixa, ekspert za negu osetljive kože, vam može pomoći da saznate da li se vaša koža može smatrati osetljivom. Odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja koja se tiču vaše kože. Ako je odgovor i na jedno od pitanja potvrdan, onda je Mixa za Vas!

Šta uzrokuje iritaciju osetljive kože i kako to može biti sprečeno?

Faktori koji mogu izazvati iritacije kože mogu predstavljati skup eksternih faktora (nepravilna nega kože, preterana upotreba kozmetičkih proizvoda, štetni uticaji iz okoline) i interni impulsi (faktor stresa, pad imuniteta, itd.). Ovi faktori utiču na svakoga, ali u slučaju genetske predispozicije nečija koža može lakše postati osetljiva i što je njen prag tolerancije niži to ona postaje osetljivija. Osobe sa genetskom predispozicijom ili koje primećuju neke od znakova osetljive kože treba da prilagode svoj način života tome i da izbegavaju izvore iritacija. Takođe je važno obratiti pažnju na sastav kozmetičkih proizvoda i preporučujemo upotrebu proizvoda bez potencijalno iritirajućih sastojaka kao što su parabeni, alkohol, koloranti... Mixa je posvećena apsolutnom poštovanju osetljive kože što podrazumeva praćenje strogih procedura pri proizvodnji. Zahvaljujući tome možete se pouzdati u kvalitet, maksimalnu efikasnost i toleranciju čak i prema najosetljivijoj koži.

Zašto je brend Mixa odgovarajući za osetljivu kožu?

Iako je Mixa potpuno nov brend na našem tržištu, u francuskoj to je dokazan kozmetički brend koji postoji već 90 godina. Prvi Mixa proizvodi su bili specijalizovani za negu kože beba, koja je najosetljivija i najnežnija koža. Nakon toga bilo je potpuno prirodno da se njen uspeh proširi i na ostale segmente. Danas je Mixa pravi ekspert za negu osetljive kože. Mixa veruje da i osetljiva koža ima pravo na efikasnu negu i obavezuje se da istovremeno pruži maksimalnu efikasnost i potpunu toleranciju prema osetljivoj koži. Zahvaljujući tome, ne samo da smanjuje rizik od nastanka iritacija, već takođe umiruje kožu i smanjuje njenu osetljivost uzrokovanu spoljašnjim faktorima.

Zašto se Mixa prodaje i u prodavnicama, a ne samo u apotekama?

Mixa je brend koji je stvoren u Francuskoj apoteci. Sastav njenih proizvoda je inspirisan sastojcima i procedurama proizvodnje korišćenim u apotekama. Sa ubeđenjem da osetljiva koža zaslužuje efikasnu negu, Mixa donosi inspiraciju Francuuskih apoteka u vaše prodavnice, pritom po veoma povoljnoj ceni. Naš cilj je da pružimo pristupačnu i veoma efikasnu negu za sve one koji pate od simptoma osetljive kože.

Kako je moguće da kozmetički proizvodi za negu osetljive kože sadrže mirise (parfeme)?

Mixa proizvodi su stvoreni da bi pružili maksimalnu delotvornost kao i zadovoljstvo prilikom svakodnevnog korišćenja. Njihov miris je veoma blag i čist, i podseća na dečiju kozmetiku, i zahvaljujući njemu korišćenje ovih proizvoda se pretvara u veoma prijatno iskustvo. Ako vas interesuje detaljni sastav određenih proizvoda, možete ih pronaći klikom na naslov "Više" u odeljku Kataloga proizvoda. Možete videti da je parfem obično na poslednjem mestu u sastavu što pokazuje da je njegova koncentracija veoma mala. Proizvodi Mixa brenda su testirani isključivo na osetlivoj koži i zahvaljujući tome smo postigli minimalan rizik od pojave alergijskih reakcija. Ne može se zaobići činjenica da su proizvodi hipoalergenski, pa je verovatnoća alergijske reakcije veoma mala.

Da li je silikon koji se koristi u kozmetici štetan?

Definitivno ne može da se kaže da je silikon u kozmetici štetan ili nepoželjan. Kao i ostali sastojci u kozmetičkim proizvodima, i ova grupa sastojaka se testira na bezbednost. Taj sastojak zaglađuje vašu kožu i stvara joj efekat zaštitne barijere koji sprečava gubitak vode. Još moramo reći da su silikoni veoma velika grupa supstanci i da mogu da imaju različita svojstva. Prvo, uvek je neophodno poštovati posebne potrebe vaše kože. Što se tiče kompleksnog sastava kozmetičkih proizvoda ovo važi ne samo za silikon već i za ostale sastojke. Ako ste imali iskustvo sa silikonom i on ne odgovara vašoj koži, ili je vaš doktor ukazao na osetljivost na neki drugi sastojak, savetuje se da izbegavate proizvode koji sadrže te sastojke.

ProdavniceProdavnice Estelle LefébureEstelle Lefébure Vaša iskustvaVaša iskustva
Logo Mixa MIXA kozmetiku možete kupiti u odabranim mrežama trgovina:
Dm Lilly Mercator Roda Maxi Tempo Idea Vero BeautyShop